Ulaştırma Bakanı: Karadeniz'deki sel zararını devlet karşılayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'deki sel felaketi sonrasında meydana gelen her türlü zararın devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.

Tatil amacıyla Yalova'nın Armutlu ilçesine gelen Yıldırım, Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy ve Teşvikiye beldelerinde incelemelerde bulundu.

Esenköy'deki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, geçmişte Köy Hizmetlerinde çalışan bir belde sakiniyle sohbet etti.

Yıldırım, Köy Hizmetlerinin kapanması nedeniyle üzüldüğünü belirterek, ''Kurumu, sözleşmeli personel hantallaştırdı. Sözleşmeli işçiler, yanında çalıştıkları yöneticilerden daha fazla maaş alıyorlardı. Maaş alsın, helali hoş olsun. Ama öğlene doğru işbaşı yapıyor. Yemeği yiyor, saat 15.00 oldu mu üstünü değiştiriyor ve gidiyor'' dedi.

Daha sonra Teşvikiye'de 2001 yılında meydana gelen sel felaketinde yıkılanın yerine yaptırılan yeni köprünün inşaatında incelemelerde bulunan Yıldırım, çalışmalar hakkında Teşvikiye Belediye Başkanı Recep Ali Tekin'den bilgi aldı.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Karadeniz'de meydana gelen sel felaketine değinerek, şunları söyledi:

''Ulaştırma Bakanlığı olarak sel olayı süresince hep bölgede bulunduk. Gereken tüm tespit çalışmaları yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bölgede meydana gelen her türlü zararı devlet karşılayacak. Bölgeye, doğal afetler fonundan bir yardım yapıldı. Eksiklikler giderilecektir. Kimsenin şüphesi olmasın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber